LISÄTIETOA:

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Hierontapäivä


Perjantaina kävi Jaana Vuola hieromassa Kalilein läpi. Jumeja löytyi, mutta ne eivät olleet mitään kovin pahoja ja paikoissa, jotka ovat yleisiä kilpakäytössä olevalle ratsulle. Hieronta muistutti taas mieleen monipuolisen liikunnan tärkeyden! Mistä tulikin myös mieleeni, että pitäisi treenisuunnitelmaa tehdä tulevalle syksylle...

Kalilein kisakalenteri alkaa pikku hiljalleen hahmottua loppuvuodeksi. Raakaversio asiasta löytyy oikean puoleisesta "valikosta", mutta asiasta on tulossa myös tarkempi blogipäivitys kunhan kiireiltäni ehdin.

* * *

Alla on Jaanan lähettämä palaute Kalilein hoitokerrasta. Voin erittäin lämpimästi suositella Jaanaa!
Jatkossa meidän pitäisi vilkaista satulan sopivuus, lisätä liikutukseen esteratsastusharjoituksia, kärryillä ajoa sekä kiitolaukka ja liikutuksen jälkeen venytellä jalkoja.

Hevosen liike on etujalkojen osalta hyvin mielenkiintoista, osin ulospäin suuntautuvaa liikettä mutta kuitenkin sinänsä puhdasta.
Palpoidessa selkeät jumit löytyvät kaulan ja lannerangan alueelta. Kintereet ovat hieman turvonneet, enemmän oikeasta ja myös oikea takapolvi vähän lämmin.

Kaulan alueella on jo kroonisen tuntuinen lihasjumi (trapeziuksen kaulaosa) mikä vaikuttaa lapaluun liikerataan. Jalan taaksevientiin ja loitonnukseen. Sekä lihaksen alla oleva syvä lihas voidaan olettaa olevan myös jumissa, jonka tehtävä on nostaa niskaa ja vetää lapaa selkään päin. Nämä ovat yhtenevät huomiot hevosen etujalkojen liikeradan kanssa. Lihaksessa oli useita triggereitä mitkä paineltiin auki, hevonen vastasi erittäin hyvin paineluun, nuokkuen ja maiskutellen.


Toinen ongelmakohta löytyi lannenikamien kohdalta. Hevosen selkä sinänsä oli ok mutta lannerangan kohdalla oli selkeä jäykempi paikka. Alueella oli myös pientä nestekertymää. Arvailin kyseessä olevan satula, mikä ei istu kunnolla takaa vaan "hakkaa" selkää jonkin verran, jolloin paine kohdistuu juuri tälle alueelle. Oikealla puolella oli triggeri mitä painaessa hevonen ensin hermostui ja sitten kivun lievittyessä meinasi kopsahtaa kokonaan transsiin turvan lähestyessä lattiaa.
smile

Hevonen keskittyi hierontaan hyvin ja antoi palautetta selkeästi. Triggereiden painamiseen ja avaamisen rentoutui täysin.


Tein selän alueelle kraniosakraalihoitoa, minkä ajan hevonen seisoi rentona ja täysin jalat lattiaan liimattuna, keskittyen 100% ja silminnähden nauttien nikamien liikuttelusta.


Lopuksi perusvenyttelyt ja sen yhteydessä nivelten mobilisaatiot. Antoi venyttää hyvin, vas.etujalka venytykset aiheuttivat pientä tasapaino ongelmaa mutta ymmärtääkseni hevosta ei ole paljoa venytelty niin tämä saattaa olla ihan tottumiskysymys. Takajalat olivat aluksi jäykät mutta lopuksi venyi ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti